Zone J: oprit dicht vanaf 4 april

 

Op 4 april starten we met de werken aan de Keizervest, de oprit naar de stadsring richting Sint-Lievenspoort. De werfzone loopt vanaf de Brusselsepoortstraat tot aan de aansluiting met de R40.  De riolering wordt ook volledig vernieuwd. We hopen alles af te ronden in 3 maanden. In augustus, na het bouwverlof, start stad Gent met de heraanleg van de Brusselsepoortstraat.

Hoe rijdt het verkeer?
De oprit Keizervest naar de Sint-Lievenspoort is volledig afgesloten. Verkeer vanuit de Brusselsepoortstraat kan aan de Keizersvest enkel richting Visserij rijden. Voor de R40 (stadsring) richting Sint-Lievenspoort neemt u de Krevelstraat en de Sint-Lievenspoortstraat.
Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen langs de werfzone.

Openbaar vervoer
De halte “Keizerpoort” is al enige tijd niet meer in gebruik. Ook nu worden de reizigers doorverwezen naar de haltes in de Keizervest of in de Hubert Frère-Orbanlaan. Ook de halte Vlaamse Kaai is een alternatief (bussen 34, 35 en 36). Daarnaast bedient de nachtlijn N24 de omgeving niet meer omwille van de werken.  

De niet bediende haltes zijn: Clarissenstraat, Keizerpoort en Van Lokerenstraat. Ook lijn 21/22 (tram) rijdt in omleiding. Voor meer info ga naar www.delijn.be