Voetgangersbrug verdwijnt: laatste fase ingezet voor openstelling bruggen

De openstelling van de bruggen aan de Keizervest blijft voorlopig nog altijd haalbaar tegen het bouwverlof (9 juli). Enkel veel slecht weer of technische problemen kunnen de openstelling nog vertragen. Ondertussen is de aannemer volop bezig met de afwerking van op- en afrit en de aansluiting met de Visserij en Brusselsepoortstraat. Dit betekent dat de voetgangersbrug vanaf vanavond ( 15 juni ) ook verdwijnt, willen we de veiligheid van alle gebruikers van de brug blijven garanderen. 

Tijdelijke voetgangersbrug verdwijnt

Vanavond, 15 juni, verdwijnt de tijdelijke voetgangersbrug. De aannemer start op 16 juni aan de afwerking van de Visserij en de afwerking van de aansluiting met Brusselsepoortstraat. Dit betekent dat de voetgangersbrug in een werfzone uitkomt en dit geen veilige situatie is voor de gebruikers van de brug. De tijdelijk brug gaat daarom dicht vanaf vanavond! Dit is een maatregel die hinder zal veroorzaken, vooral voor de voetgangers, maar ze is nodig om de zone van de bruggen en het kruispunt van de Keizervest af te werken en open te stellen.  Die openstelling zal een grote vooruitgang zijn voor alle weggebruikers.

Omleiding voetgangers van 16 juni tot 9 juli (bouwverlof)

Alle voetgangers/fietsers nemen voortaan de Posthoornstraat en kunnen zo via het Keizerpark de brug nemen over de Schelde naar het centrum of omgekeerd.
De Scheldekaai is sinds gisteren ook dicht voor fietsers en voetgangers om de aansluiting van de Scheldekaai met de N9 aan te leggen.
We doen er alles aan om deze situatie af te ronden tegen 9 juli, zodat we de bruggen zoals gepland kunnen openstellen.