Aanleg bufferbekken

De aannemer is momenteel bezig met de aanleg van een bufferbekken aan het viaduct aan E17 (brede deel van de N9). Deze werken gebeuren zonder hinder voor het verkeer en zijn tegen de zomer van 2017 klaar. 

Alle op- en afritten open aan Keizerviaduct op 21/12

Vanaf  woensdag 21 december volgt de tram op de Brusselsesteenweg terug de normale route. Ook de op- en afrit aan het Keizerviaduct (kant Dampoort) gaan open. Nog voor de avondspits zullen de verkeerslichten aan het kruispunt onder het viaduct in werking treden. De aannemer zal nog tot eind deze week bezig zijn met het wegnemen van alle werfsignalisatie.

Vanaf woensdagmorgen 21 december rijden tram 21, 22 en nachtbus N21 opnieuw via de Brusselsepoortstraat en niet meer via Ledebergplein. 

Fietspaden en voetpaden op de bruggen klaar

Als alles goed gaat, werkt de aannemer de fiets- en voetpaden volledig af op dinsdag 29 november. Vanaf dan zijn ze klaar voor gebruik. Alle signalisaties op de bruggen verdwijnen en dan is ook dat stuk van de N9 af.

Op- en afrit Keizerviaduct open: midden december

In de eerste helft van december openen de op- en afrit van het Keizerviaduct aan de kant van Dampoort. Het verkeer van de N9 kan terug de stadsring oprijden naar Dampoort. Het verkeer van de Dampoort kan terug afrijden naar de Brusselsesteenweg.

Wanneer zijn alle werken achter de rug?

De steenweg is wel terug open, maar er zijn nog een aantal belangrijke afwerkingen bezig. We zetten even op een rij wanneer deze helemaal rond zullen zijn:

Bruggen aan Keizervest: eind oktober
Op- en afrit naar stadsring R40 (kant richting Dampoort): eind november
Heraanleg Brusselsepoortstraat: eind 2016

We leggen ook nog een bufferbekken aan langs de afrit van de E17 vanuit Antwerpen. Dit bekken wordt zonder hinder voor het verkeer aangelegd en zal normaal gezien klaar zijn in het voorjaar van 2017.

Bruggen klaar en open voor verkeer voor het bouwverlof

Het is dan eindelijk zover. Als alles goed gaat openen we de bruggen op vrijdag 8 juli. Dat wil zeggen dat alle verkeer op de bruggen zal kunnen rijden vanaf de start van het bouwverlof op 9 juli. Na het bouwverlof, op 2 augustus hervat de aannemer de werken terug. Ook stad Gent begint met de heraanleg aan de Brusselsepoortstraat na het bouwverlof.

 

Bruggen klaar en open voor verkeer voor het bouwverlof

Het is dan eindelijk zover. Als alles goed gaat openen we de bruggen op vrijdag 8 juli voor de avondspits. Dat wil zeggen dat alle verkeer op de bruggen mogelijk zal zijn vanaf de start van het bouwverlof op 9 juli. Na het bouwverlof, op 2 augustus hervat de aannemer de werken terug.  Ook de stad Gent begint met de heraanleg aan de Brusselsepoortstraat na het bouwverlof.

Voetgangersbrug verdwijnt: laatste fase ingezet voor openstelling bruggen

De openstelling van de bruggen aan de Keizervest blijft voorlopig nog altijd haalbaar tegen het bouwverlof (9 juli). Enkel veel slecht weer of technische problemen kunnen de openstelling nog vertragen. Ondertussen is de aannemer volop bezig met de afwerking van op- en afrit en de aansluiting met de Visserij en Brusselsepoortstraat. Dit betekent dat de voetgangersbrug vanaf vanavond ( 15 juni ) ook verdwijnt, willen we de veiligheid van alle gebruikers van de brug blijven garanderen. 

Visserij afgesloten aan Brusselsepoortstraat vanaf 1 juni

Als de bruggen aan de Keizersvest kunnen opengaan voor het bouwverlof, dan starten de werken aan de Brusselsepoortstraat begin augustus. Om de bereikbaarheid van de Visserij tijdens die werken en de werken aan de Kasteellaan (stadsring) zo optimaal mogelijk te houden, is de aannemer gestart met de heraanleg van de aansluiting van de Brusselsepoortstraat met de Visserij. Hiervoor gaat de Visserij dicht aan de Brusselsepoortstraat. De Brusselsepoortstraat zelf is nu al een doodlopende straat aan het kruispunt met de Keizersvest. Tegen 9 juli moeten de werken afgerond zijn.