De werken

De heraanleg van de Brusselsesteenweg loopt van de stadsring tot het kruispunt van de N9 met de Schooldreef. De werken zullen ongeveer 3,5 jaar duren en worden in verschillende fasen uitgevoerd. De werken starten in het brede deel van de Brusselsesteenweg en eindigen in het smalle deel. Vanaf februari 2015 werken we tegelijkertijd in het smalle en brede deel.

Voor de heraanleg zijn ingrijpende werken nodig. Ze hebben een grote impact op de buurt (buurtbewoners en ondernemers). Ook voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtwagens die vaak gebruik maken van de Brusselsesteenweg zullen hinder ondervinden. Om de werken leefbaar te houden voor de buurt en voor het verkeer, treffen we heel  wat maatregelen:

-> voor de bewoners en ondernemers in de werfzone

  • Het opbreken van de weg start pas als de aanleg van de riolering onmiddellijk kan volgen.
  • De rioleringswerken gebeuren in zones van max. 50 meter. Meteen erna maakt de aannemer de weg weer berijdbaar. Zo is heel lokaal verkeer mogelijk, vooral buiten de werkuren.
  • Woningen, bedrijven en handelszaken zijn altijd te voet, met de fiets, rolstoel of kinderwagen bereikbaar.
  • Voor een levering, een verhuis of verbouwing, …in de werfzone zoekt de aannemer samen met u naar een oplossing.

-> voor het verkeer

  • Van 18 mei tot juli ’16 zijn de twee bruggen tussen de Franse Vaart/Scheldekaai en de Keizervest onderbroken. Vlak naast de Brusselsesteenweg (kant Keizerpark) komen twee fiets- en voetgangersbruggen. Zo blijft een vlotte verbinding met de Brusselsepoortstraat en de Visserij voor fietsers en voetgangers gegarandeerd.
  • Fietsers leiden we zo weinig mogelijk om.
  • Om files op de Brusselsesteenweg te vermijden, raden we doorgaand verkeer vanaf begin februari aan om via de E17 en de afrit Gent-Centrum (B401) naar Gent te rijden. Borden op de E17 en de N9 zullen het verkeer sturen.
  • We behouden zo veel mogelijk het staduitwaartse verkeer op de Brusselsesteenweg. Zo blijft circulatie vanuit de zijstraten naar de Brusselsesteenweg richting Melle mogelijk.