Bruggen klaar en open voor verkeer voor het bouwverlof

Het is dan eindelijk zover. Als alles goed gaat openen we de bruggen op vrijdag 8 juli voor de avondspits. Dat wil zeggen dat alle verkeer op de bruggen mogelijk zal zijn vanaf de start van het bouwverlof op 9 juli. Na het bouwverlof, op 2 augustus hervat de aannemer de werken terug.  Ook de stad Gent begint met de heraanleg aan de Brusselsepoortstraat na het bouwverlof.

Verkeerssituatie van 9 juli tot 1 augustus (bouwverlof)

De aannemer werkte tijdens het weekend en tot s' avonds laat door om alles rond te krijgen. Vanaf woensdag voert de aannemer belastingsproeven (testen) op de bruggen uit. Als alle testen positief verlopen zijn, kunnen de bruggen opengesteld worden op 8 juli voor de avondspits. 

  • De bruggen zijn klaar en open voor het verkeer.
  • Fietsers en voetgangers verplaatsen zich op de rechtse rijstrook. Voor de veiligheid geldt op de bruggen een snelheidsbeperking van 30km/u.
  • De op- en afrit aan de kant van de Heuvelpoort zijn open. De verkeerslichten zijn nog niet in werking. Voorzichtigheid is de boodschap.
  • De op- en afrit naar Dampoort blijven toe tot het najaar 2016.
  • De Brusselsepoortstraat is open. 

Verkeerssituatie in de week van 11 juli

  • De zijstraten E. Pynaertkaai, Scheldekaai en aansluiting Visserij gaan terug open.
  • Fietsers kunnen terug gebruik maken van de fietsroute via de E. Pynaertkaai en de Scheldekaai naar de fietsersbrug in het Keizerpark.

De reden dat we dit pas later openstellen is, omdat de fundering voldoende moet uitharden. Indien dit te vroeg zou gebeuren, kan dat de kwaliteit en de duurzaamheid van de pas heraangelegde weg aantasten. 

Situatie na het bouwverlof, vanaf 2 augustus 2016

Op dinsdag 2 augustus hervat de aannemer de werken op de N9. Hij werkt de op- en afrit naar Dampoort verder af. Ter hoogte van de oprit naar de E17 (brede deel) werkt hij aan het bufferbekken. Voorts voert hij afwerkingen uit die weinig hinder of zelfs geen hinder geven voor het verkeer.

Ga verder naar de verschillende fasen