Asfaltwerken in smalle deel (18 april tot 26 april)

Het einde van de werken op de Brusselsesteenweg (zone I) is in zicht. Op 26 april gaat de N9 terug open en is het smalle deel ook volledig afgewerkt. Het is wel nog wachten tot juli vooraleer de bruggen aan de Keizersvest terug opengaan. Om de laatste asfalteringswerken uit te voeren, wijzigt de bereikbaarheid van de zijstraten tussen 18 en 26 april. In deze periode geldt ook parkeerverbod tussen de F. Burvenichstraat en de Posthoornstraat.  

Vanaf maandag 18 april tot zondag 24 april: voorbereidingen treffen
Van 18 april tot 24 april voert de aannemer voorbereidingen uit voor de asfalteringswerken. Hiervoor moeten de Posthoornstraat, Louis Van Houttestraat en Fr. Burvenichstraat dicht aan de N9. Verkeer richting Melle blijft wel mogelijk op de N9. Ook de Fransevaart gaat dicht aan de N9. Omleiding is voorzien via de tijdelijke weg aan de Doorgang Der Hallegasten. Fietsers kunnen de N9 wel nog dwarsen aan de Fransevaart en de Scheldekaai. 

Op maandag 25 april en dinsdag 26 april: asfalteringswerken smalle deel
Op 25 april vanaf 6u legt de aannemer de toplaag aan vanaf de Scheldekaai tot voorbij de Fr. Burvenichstraat. Alle zijstraten van de N9 aan de kant van Gentbrugge gaan dicht:  Scheldekaai, Posthoornstraat, Louis Van Houttestraat, Louis Desmetstrraat, A. Dalièrestraat en Fr. Burvenichstraat. De omleiding naar deze wijk loopt via de Land Van Rodelaan en de Oude Brusselseweg. Op dinsdag 26 april plaatst de aannemer de wegmarkeringen en in de loop van de dag wordt de N9 volledig opengesteld. Enkel de aansluiting van de Fransevaart en Scheldekaai blijven dicht aan de N9.  

Verkeerssituatie van 26 april tot juli
Tot de bruggen aan de Keizersvest volledig afgewerkt zijn (juli), kan er nog geen verkeer over. Op de afgewerkte N9 mag het verkeer wel al in beide richtingen rijden. Keren is onder andere mogelijk aan de Posthoornstraat. De Scheldekaai en Fransevaart zijn nog afgesloten. Fietsers kunnen de N9 niet langer dwarsen aan de Fransevaart en de Scheldekaai, maar fietsen ook via de tijdelijke weg aan de Doorgang Der Hallegasten en kunnen oversteken aan de Posthoornstraat.