Afrit van stadsring naar Brusselsesteenweg 1,5 week dicht

Update 16/11: de werken aan de Brusselsepoortsluis duren iets langer de verwacht, namelijk nog tot morgen 17/11

De collega's van WenZ voeren vanaf 7 november werken uit aan de Brusselsepoortsluis. Dat is de sluis op de Boven-Schelde tussen de Brusselsepoortstraat en de Brusselsesteenweg. Die is dringend toe aan een grondige renovatie. Tijdens de eerste fase (7 tot 17 november) en de laatste fase van de werken moet de afrit Keizervest (R40) richting de Brusselsesteenweg dicht.  Door deze grondige onderhoudswerken uit te voeren, wordt de levensduur van de sluis aanzienlijk verlengd. Bovendien worden onverwachte onderbrekingen of onveilige situaties zoveel mogelijk voorkomen.
 
Hinder voor (pleziervaart)verkeer

 
Tijdens de werken – die vermoedelijk tot begin maart zullen duren – is er geen plezier- of passagiersvaartverkeer mogelijk. Schepen varen tijdelijk rond via de Tolhuissluis. De werken worden bewust buiten het pleziervaartseizoen uitgevoerd.
 
Tijdens de eerste en de laatste fase van de werken is er ook hinder voor het wegverkeer. Voor het verwijderen en terugplaatsen van de sluisdeuren is het noodzakelijk om een grote kraan op de afrit Keizervest te plaatsen. De afrit van de stadsring richting Dampoort naar de Brusselsesteenweg wordt tijdelijk afgesloten en zowel het weg- als fietsverkeer volgt een omleiding. De eerste onderbreking vindt plaats vanaf 7 tot en met 17 november. De tweede onderbreking zal vermoedelijk eind februari zijn.